Spring naar content

Opleiding – 17/10 – Verantwoord bestek opstellen voor een overheidsopdracht in Brussel.

training specificaties managers

Hoe kan voorafgaand overleg u helpen om een beroep te doen op sociale-economieondernemingen voor uw overheidsopdrachten? SAW-B en Febrap organiseren een opleiding voor openbare aanbestedende diensten over verantwoorde clausules en de realiteit op het terrein. Afspraak op 17 oktober van 14u tot 16u in Brussel.

 

Gun je regelmatig overheidsopdrachten? Zie je dit als een kans om een meer sociaal verantwoorde samenleving te bevorderen? Wil je dat je overheidsopdrachten duurzaam zijn? Wil je weten hoe deze opdrachten kunnen voldoen aan de wettelijke regels die voor jou gelden (bv. sociale clausules, quota voor het aannemen van mensen met een handicap)?

Clausules gericht op milieu, sociale of ethische bepalingen of de circulaire economie kunnen helpen bij de strijd tegen sociale dumping, het bevorderen van het recycleren en hergebruiken van materialen, vermindering van de milieu-impact of kansen te bieden aan stagiairs of mensen met een handicap. Ze zorgen ervoor dat je materialen en diensten worden geleverd met respect voor het welzijn van werknemers.

In Brussel gevestigde inschakelingsbedrijven in de sociale economie stellen deze verantwoorde en duurzame waarden centraal in hun activiteit en hebben de competenties om te reageren op je verantwoorde overheidsopdrachten.

 

Daarom nodigt SAW-B, in samenwerking met Febrap, je graag uit voor een vormingssessie over:

  • de waarden van de sociale economie
  • de verantwoordelijke clausules die je kan opnemen in je overheidsopdrachten
  • de toegevoegde waarde van voorafgaande raadpleging om je bestek op te stellen
  • de diversiteit van sociale-economieondernemingen die hierop kunnen antwoorden!

 

Ons doel?

Het voor jou gemakkelijker maken om verantwoorde bestekken op te stellen die rekening houden met de realiteit van sociale-economieondernemingen.

 

Praktische info
Datum: 17 oktober 2023 van 14u tot 16u
Plaats: Smart – Coenraetsstraat 72, 1060 Sint-Gillis
GRATIS evenement voor aanbestedende overheidsdiensten, verplicht inschrijven vóór 10 oktober 2023.

Contactpersonen:
Michaël Lans – Febrap – michael.lans@febrap.be
Corinne Bernair – SAW-B – c.bernair@saw-b.be

 

-INSCHRIJVING-