Spring naar content

Les Midis de la coopération: tips en tools in je middagpauze.

Midi coopération écrous

Op zoek naar tips, tools of informatie? Maar zonder dat het te veel tijd in beslag neemt? Neem tijdens je lunchpauze deel aan de online ‘Midis de la coopération’.

Deze gratis bijeenkomsten voor leiders van sociale-economiebedrijven vinden vier keer per jaar plaats en gaan over praktische onderwerpen zoals impactbeoordeling, conflictbeheer en waarden.

 

Ontwikkel je vaardigheden in één lunchpauze!

Wat zijn de Midis de la Coopération?

  • Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we de uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen in je sociale-economieonderneming, zoals teamwerk, bedrijfswaarden, beoordeling van de sociale impact, conflictbeheer enzovoort.
  • We nodigen je uit om deze zaken op afstand te bekijken en te praten met andere leiders in de sociale economie die vergelijkbare situaties ervaren.
  • Vervolgens landen we bij de ontdekking en toepassing van een tool die je direct kan gebruiken in je bedrijf.

Kortom: context, theorie en praktijk in één!

 

Voor wie zijn de Midis de la coopération?

Voor leiders van sociale-economieondernemingen (directeuren, teamleiders, ondernemers) die zichzelf vragen stellen, die graag uitgedaagd worden en die geloven dat we samen verder kunnen gaan!

 

En concreet?

  • Het is gratis!
  • Je moet je ongeveer een maand voor het evenement inschrijven via een online formulier.
  • Schrijf je in voor onze ‘nieuwsbrief van de samenwerking’ zodat je niets mist (Waalse nieuwsbrief en Brusselse nieuwsbrief).
  • Vragen? Contacteer Corinne Bernair: c.bernair@saw-b.be

 

Volgende Midi de la coopération: Problemen in je bedrijf? Zoek naar behandelingen, geen lapmiddelen!

Je ziet door de bomen het bos niet meer en je zou graag meer helderheid krijgen. Voordat je nadenkt over een oplossing, moet je eerst de goede vragen stellen en de tijd nemen om te begrijpen hoe je een diagnose stelt.

Doe mee aan onze volgende online ‘Midi de la coopération’ op 13 décember 2023 van 13u tot 14u!

Tool op het programma: het SBMC. Je kent misschien het BMC, het Business Model Canvas? Dat is een tool in de vorm van een tabel met verschillende blokken, die je gebruikt om het businessmodel van je bedrijf op te bouwen en samen te vatten. Bij SAW-B gebruiken we het SBMC, het Social Business Model Canvas, ontwikkeld door Coopcity. Dit model is ontworpen voor ondernemingen uit de sociale economie, non-profitorganisaties en coöperaties, en houdt rekening met sociale impact en governance*. Kom het op 13 december ontdekken en gebruiken!

flèche je m'inscris
Schrijf je in voor de Midi de la coopération op 13/12!

 

Om verder te gaan?

De Midis de la coopération worden georganiseerd in het kader van de economische activiteiten in Brussel en het Waalse Gewest. Wij helpen je:
– je bedrijf te versterken,
– je netwerk te ontwikkelen en
– samen projecten op te bouwen.

Contacteer ons voor meer informatie: c.bernair@saw-b.be.

 

 

**Onze collega Chadi vertelt over het SBMC in deze video ‘TIPS entrepreneurs sociaux’.

Illu: 9dreamstudio, Getty Images (via CANVA).